Вівторок, 14.05.2024, 15:49
Вітаю Вас Гість | RSS

Вищебулатецька ЗШ І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 29
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Березень » 14 » Тиждень української мови та літератури
12:05
Тиждень української мови та літератури

З 25.02 по 01.03 у Вищебулатецькій ЗОШ проходив тиждень української мови і літератури під девізом « Я люблю Україну». До урочистого відкриття учні 5-11 класів представили ювілейні стінгазети і листівки: до 250- річчя від дня народження І. П. Котляревського « Будеш , батьку, панувати…», до 110-річчя Богдана-Ігоря Антонича, до 90-річчя Дмитра Павличка, до 130-річчя О.Вишні і відзначеного в минулому році 240-річчя Григорія Квітки-Основ’яненка. 5-7 класи підготували світлини і акварельні зарисовки «Я люблю Україну». Особливо хочеться відзначити газету 6 класу , розмальовану квітами в українському стилі з використанням елементів петриківського розпису, виконану Марченко Таїсією. Оригінальність заголовка вирізняється стіннівка 10 класу «…І місяць, мов тюльпан червоний», який засвідчує про синкретизм язичництва ї християнства у життєстверджуючій поезії Богдана-Ігоря Антонича. Світлини 7 класу – це своєрідний сплеск дитячої любові до рідної України.

Учні 5 класу підготували есе « Я люблю Україну», в якому висловили не тільки свої власні почуття, а й прагнення бути гідними громадянами рідної Вітчизни.

У програмі тижня відбувся турнір мовознавців між 6 і 7 класами « Буду я навчатись мови золотої…», де учні показали не тільки свої знання, ай креативне мислення, власні життєві компетенції. Цьому сприяли конкурси «Склади рекламу», використовуючи українські фразеологізми, « Зупинися, мить, ти прекрасна», де треба було придумати найпоетичніший заголовок до світлин мальовничої Полтавщини. А у перервах між конкурсами були інсценізації українських народних пісень, звучали гуморески і ліричні пісні літературного походження «Всюди буйно квітне черемшина», «Ластівка», які майстерно виконали Волик Аліна ( 6 кл.), Ржевська Віолетта ( 7 кл.).

Музично-літературна композиція «Дочка Прометея» була присвячена творчості Лесі Українки – мужньої і незламної постаті в українській літературі. Учні 3 класу Бондарчук Рувім, Волик Олександр, Гайдаєнко Марія та учениця 6 класу Волик Аліна читали уже відомі і невідомі загалу поезії, наповнені щирою любов’ю до природи і рідного краю.

До уваги глядачів був представлений аудіовізуальний твір, який виконав учень 9 класу Цуркан Юрій.

На наступний день засідання «Літературної світлиці», на якому відбулася незабутня зустріч з поетом-земляком Миколою Миколайовичем Кочергою. Учні доторкнулися до глибоко філософської, високої поезії митця.

Читали напам’ять вірші патріотичної, ліричної, пейзажної, філософської поезії, зокрема «Сон дитинства», «Правда», «Українська хата», «Я - українець». Космографічне, індивідуально-інтелектуальне сприйняття світу, реальності, буденності започатковане у відшліфованому до віддзеркалення слові поета, його метафорах, гіперболах, авторських афоризмах.

Захоплено слухали учні нову новелу в авторському читанні. Сучасне трактування проблеми добра і зла в поєднанні з глобальними, мабуть, зримо представив кожний з присутніх у залі.

Тиждень української мови і літератури «Я люблю Україну» організували і провели учителі української мови і літератури Вищебулатецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Бурдим І. Л., Звержинська В. В.

Вони висловлюють подяку адміністрації школи за підтримку в організації проведення свята, учителю музики Михайленку В. В. за якісне оформлення і проведення музичних конкурсів, спонсору в організації та проведенні тижня Вищебулатецькому старостату Засульської сільської ради і особисто старості Бачевському С. В.

 

Бурдим І.Л.

 

Переглядів: 439 | Додав: YriAn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz