Четвер, 16.05.2024, 06:01
Вітаю Вас Гість | RSS

Вищебулатецька ЗШ І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 29
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Жовтень » 22 » Тиждень здоров'я
10:06
Тиждень здоров'я

   Школа – це місце, де дитина проводить значну частину часу. Тому саме школа має великі можливості у здійсненні ряду заходів із питань збереження здоров'я. Це єдиний організм із тісними взаємозв'язками всіх його структурних компонентів.

  З 16 по 19 жовтня 2018р. у Вищебулатецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений Тиждень здоров’я. Це дало можливість цілеспрямовано здійснити процес виховання з формуванням культури здорового способу життя.

   Впродовж тижня були проведені такі заходи:

- Загальношкільна лінійка, присвячена відкриттю Тижня, де учні ознайомилися із правилами здорового способу життя;

- Організована виставка малюнків учнів 1 – 4 класів «Здоровим бути модно!».

- Сягайло Т.А. провела заняття з елементами тренінгу «Ми за здоровий спосіб життя» для учнів 5, 6 класів. Головною метою якого було: узагальнити знання учнів про здоровя, формувати бажання вести здоровий спосіб життя, поглибити знання учнів про шкідливі звички та їх вплив на здоровя, виховати почуття відповідальності за своє здоровя.

- Маслак О.Д. провів годину спілкування «Здоровя» цінність життя». Головна мета: розкрити поняття «здоров’я», визначити фактори, що впливають на здоров’я, показати значення здоров’я у житті кожної людини, важливість бережливого ставлення до свого життя і здоров’я.

- Михайленко В.В. та Сягайло Т.А. організували перегляд фільму «Чорно-біле кіно» для учнів 8 – 11 класів. Де чудово та реалістично висвітлено вплив наркотиків, алкоголю та тютюнопаління на організм людини.

   Після перегляду фільму, дітям було запропоновано прикрасити «Дерево здоровя». Наклеїти листочки з факторами, які, на їхню думку, позитивно впливають на здоров’я.

   На завершення Тижня здоров’я були виготовлені та поширені інформаційні листівки «Живи здоро-VO!».

   Заходи, які педагогічний колектив провів з 016.10.2018 р. по 19.10.2018 р. були цілеспрямовані на формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя. Всі заходи під час проведення Тижня здорового способу життя пройшли на належному рівні. Кожен день був цікавим, корисним та різноманітним.

   Найбільш ефективною формою роботи в школі є проведення тижнів здорового способу життя, так як дозволяє всю роботу пропаганди здорового способу життя зробити безперервною й системною, спрямованою на формування в учнів мотивації на збереження і розвиток здоров'я, особистої відповідальності за збереження власного здоров'я як головної життєвої цінності.

   Таким чином, на заходах протягом тижня учні здобули багато корисної інформації, яку зможуть застосувати у повсякденному житті для збереження свого здоров’я. Зрозуміли, що здоров’я вимагає до себе постійної уваги, знань і неабияких зусиль для його збереження.

Т. А. Сягайло

Переглядів: 366 | Додав: YriAn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz